Ugrás a tartalomra

Természet ihlette képek a transzformátorházakon

Turisztikai szempontból kiemelt települések transzformátorházait díszítette madármotívumokkal és egyéb természeti képekkel az MVM 2023 végén. Ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a madárvédelemre és a természet megóvásának fontosságára.

Hollókőn, Miskolcon, Miskolc-Lillafüreden, Poroszlón, Sátoraljaújhelyen, Szegeden és Szilvásváradon ezentúl újjászületett transzformátorházakkal, és a korábbi szürke vagy graffitis falak helyett természetet ábrázoló, megújult felületekkel találkozhatnak a látogatók.

Az MVM áramhálózati társaságai számára kiemelten fontos, hogy a biztonságos energiaszolgáltatást a madarak számára is biztonságos hálózaton végezzék, ezért központi témaként csodálatos madarak egész sorát választották a transzformátorházak díszítésére.

Így a fent említett településeken – például a lillafüredi Libegőpark szomszédságában, a Szalajka-völgyi nagy parkolóban vagy a Zemplén Kalandparknál – immár sárgarigó, nagy fakopáncs, tengelic, meggyvágó, füstifecske, nagy kócsag, parlagi sas, zöld küllő vagy egy erdei fülesbagoly festett mása hívja fel az odalátogatók figyelmét a természet védelmére.