Ugrás a tartalomra

Szállítói menedzsment

Beszerzési területünkön a szállítói életciklus-menedzsment 3 fő részből áll, a beszerzési kockázat minimalizálása érdekében beszállítóinkat

- előminősítjük,
- minősítjük,
- végül fejlesztjük a szállítómenedzsment keretein belül.

A beszállítók előminősítése

A kötelező belső szállítói előminősítés a potenciális beszállítóknak a tender előtti minősítése annak érdekében, hogy biztosított legyen a pályázók megfelelése a lényegi elvárásainknak, vagyis, hogy műszakilag, pénzügyileg, valamint munkaegészségügyi- és biztonsági szempontból is alkalmasak legyenek üzleti elvárásaink kielégítésére.

Előminősítési kritériumaink objektívak, mérhetőek, speciális követelményeknek megfelelőek, valamint általános, de nem diszkriminatív jellegűek. Különös figyelmet fordítunk a pénzügyi előminősítésre, melyet a Risk Controlling területünk végez.

A beszállítók minősítése

A stratégiai szempontból kiemelt beszállítóink minősítése minden negyedévben az előző évre vonatkozóan történik. A beszállítók minősítését és a kérdőívek kiértékelését a beszerzési csoportunk koordinálja, azonban a minősítést belső ügyfeleinkkel együtt végezzük, hiszen részükről is fontos a visszacsatolás, mely nem csak a beszállítóinkat, hanem a beszerzés teljesítményét is méri.

A beszállítók fejlesztése

A beszállítóink minősítésének az összességében legjobb ajánlat kiválasztásán kívül a szállítófejlesztés is fő célja. A megfelelő szállítóértékelés elősegíti a menedzsmentdöntések meghozatalát a fejlesztés kapcsán. Vállalatunknál a szállítómenedzsment harmadik fázisánál a beszerzési terület kiküldi a kérdőív eredményeit a beszállítóknak, majd tárgyalást, vagy auditot kezdeményezve felveszi velük a kapcsolatot, hogy mely téren kell fejlődniük ahhoz, hogy a stratégiai kapcsolat minél tovább, zökkenőmentesen fennállhasson.