Ugrás a tartalomra

Újra benyújtható a lejárt műszaki-gazdasági tájékoztatóval rendelkező HMKE-igény az MVM Émász szolgáltatási területén

Azok a felhasználók, akik a háztartási méretű kiserőmű létesítését célzó műszaki igényüket a 2022. október 11. és 2023. szeptember 7. közötti időszakban nyújtották be, azonban a részükre kiállított műszaki-gazdasági tájékoztató érvényességi ideje lejárt, új igénybejelentést tehetnek.*

Hogyan lehet meghosszabbítani a korábban benyújtott HMKE-igényét, ha annak műszaki-gazdasági tájékoztatója már lejárt?

  • Kérjük, nyújtson be egy új, teljeskörű műszaki igényt, melyben tüntesse fel a korábbi műszaki igény ügyszámát vagy ügyfélkapcsolati azonosítóját.
  • A benyújtott igénybejelentés alapján kiállítunk egy új műszaki-gazdasági tájékoztatót, amelynek érvényességi ideje 2025.december 31. lesz.
  • Az újonnan kiállított műszaki-gazdasági tájékoztató alapján, annak érvényességi idején belül készíttesse el a csatlakozási tervet és jóváhagyásra nyújtsa be a területileg illetékes elosztói engedélyes részére.

Fontos! A jogszabály alapján az újonnan megtett igénybejelentésre a létesítést követően továbbra is igénybe vehető a szaldó elszámolás, amennyiben a berendezés üzembehelyezése 2026. január 1-ig megtörténik. Az elosztói engedélyes ugyanakkor a korábban elkészített műszaki-gazdasági tájékoztatóban közölt visszatáplálási lehetőséget felülvizsgálhatja.

Igénybejelentését az alábbi elérhetőségeinken nyújthatja be:

*A hosszabbítási igények kezelését a 680/2023. (XII. 29.) Korm. rendelet teszi lehetővé.